Magömlés problémái: korai, késői, hiánya
Különböző magömléssel kapcsolatos problémát különböztetünk meg, ezek a korai magömlés, késői magömlés, magömlés hiánya ill. retrograd magömlés (magömléskor az ondó a hólyagba kerül), ondó mennyisége kicsi és fájdalmas magömlés.
Korai magömlés
A magömlés kontrolálásnak képtelenségét jelenti a hüvelybe behatolást követően. Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a hüvelyi közösülés során 60 másodpercnél rövidebb időn belül létrejön a magömlés.

Okok között szerepelhet a pszihológiai ill. fiziológiai ok, hormonális eltérések, kismedencei eltérések, neurológiai betegségek, prostata és nemi mirigyek gyulladása miatt. Fiatal embereknél gyakran előfordul új partnerkapcsolatban, mely nagyon gyakran magától rendeződik.

Kezelés
A korai magömlés kezelésében fontos megkülönböztetni az egész élet során meglévő ill. szerzett formák kezelését. A szerzett formáknál ill. a rövid ideje meglévő formáknál az elszorításos technika, a helyi érzéstelenítők használata és az ún. serotonin reuptake gátló gyógyszerek (SSRIS) ill. ezek kombinációja hatásos. Az egész élet során meglévő formánál elsősorban gyógyszeres kezelés jön szóba.
Késői magömlés
Késői magömlésről akkor beszélünk, ha erős és hosszan tartó stimuláció szükséges a magömléshez. Idősebb korban gyakrabban fordul elő ez a probléma.
Magömlés hiánya (anejaculatio) és ún. retrograd magömlés (retrograd ejaculatio)
Kétféle lehet: vagy teljesen hiányzik az ondó vagy pedig magömléskor visszafele jutva a hólyagba kerül. Mindkét esetben van kéjérzet. Okok között szerepelhet pszichológiai ok, idegi eltérés, gyógyszer mellékhatás, elzáródás, húgyúti műtétek, kismedencei műtétek miatti idegi sérülések, daganatos betegségek stb. Nagyon gyakran a jóindulatú prosztata megnagyobbodásra adott gyógyszerek mellékhatása a retrograd ejaculatio. Nagyon gyakori a kismedencei nyirokcsomók eltávolítását követően.
Terápia
Anejaculatio esetén speciális elektromos eszközzel végzett kezelés a leghatásosabb (elektroejaculatio). Retrograd ejaculatio esetén, ha gyógyszer okozta a kiváltó gyógyszer elhagyása. Alpha receptor stimuláló gyógyszeres kezelés. Hólyagnyaki eltérések esetén műtéti megoldás. Ilyen eredetű meddőség esetén a vizeletből lehet kimosni a spermiumokat mesterséges megtermékenyítéshez.
Fájdalmas magömlés
Leggyakoribb oka a húgycső vagy prosztata gyulladása. Ilyen esetekben a különböző húgyúti gyulladásokat kell diagnosztizálni és kezelni.